Gecenin Bir Vakti Aninden Uyanmanızın 3 Sebebi - UIORA

Son Yayınlar

Ana Sayfa Reklam

7 Mart 2017 Salı

Gecenin Bir Vakti Aninden Uyanmanızın 3 Sebebi


1. Uyku saatinize yakın alkol almayın.


Uyku saatinize yakın kahve, tütün gibi sinir sisteminizi uyaran şeylerden uzak durmanız gerektiğinden bahsetmiştik. Bunlara alkolü de ekleyelim. Sanılanın aksine alkollü içecekler sizi daha rahat, daha deliksiz bir uykuya götürmez. Evet, sizi uyuşturur, uykuya yakın bir noktaya taşır, ancak bir kere uykuya daldıktan sonra alkolün etkileri tersine döner.
Doğal bir uyarıcı olan alkol, en ufak bir etkileşimde bile uykunuzun kolayca bölünmesine sebep olan, insomnia'nın (uykusuzluk hastalığı) önemli sebeplerinden sayılan bir maddedir.

2. Cep telefonunuzu yatağınızın yakınına koymayın.


Yalnızca yatağınızdan uzağa koymanız, ışığını, sesini kapatmanız yetmiyor. Yatmadan en az yarım saat önce cep telefonunuzla ilişkinizi kesmeniz, telefonlarınızdan yayılan yapay ışık ve elektromanyetik dalgalardan uzak durmanız en sağlıklısı.
Elbette 21. yüzyılda, uyanma alarmımızı bile cep telefonlarımıza yıktığımız bu zamanlarda bunu becerebilmek epey zor... Ancak deliksiz uyuma konusunda büyük problem yaşıyorsanız, bir süreliğine denemenizi öneririz.

3. Uyku apnesine yakalanmış olabilirsiniz?


Üstelik uyku apnesine yakalandıysanız, sadece kendinizin değil, yanınızdakinin de uyku düzenini alt üst edersiniz... Bu ihtimal herkes için dert yani.
Uyku sırasında solunum duraklamalarına, uykuda hava akımının zaman zaman %20'sine kadar düşmesi rahatsızlığına uyku apnesi denir. Uyku apnesi solunum yollarındaki bir tıkanıklık yüzünden de kaynaklanabilir, sinir sistemine bağlı bir sorun da olabilir. Sonuçları gürültülü horlama, şiddetli başağrısı ve aşırı sinirliliktir... Bu ihtimalden şüpheleniyorsanız mutlaka doktorunuza başvurun!

Kaynaklar: Tiphero.com & Wikipedia.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yayın Alt Reklam

KAPAT(CLOSE)