Cem Uzan Ve Yaptıkları Hakkında 12 İlginç Bilgi - UIORA

Son Yayınlar

Ana Sayfa Reklam

18 Nisan 2017 Salı

Cem Uzan Ve Yaptıkları Hakkında 12 İlginç Bilgi


Cem Uzannn ! (: Bir döneme damgasını vurmuş iş adamı ve siyasetçi olarak tanıdığımız iş adamı Cem Uzan zaman içinde yaptıklarını sizin için araştırdık (:


1. Türk halkını Pringles’a doyuran adam.

pringles-domuz-yagi
Star gazetesinin yanında dünyanın en pahalı cipslerinden olan Pringles’a ücretsiz ulaşmak birçok çocuğun hayaliydi. Onlar hayal eder Cem Uzan yapardı…

2. Miss Turkey 2002’de bu gözler Shakira gördü.


Cem Uzan’ın önderliğinde Miss Turkey 2002’de Türkiye’ye döneme damgasını vuran dünyaca ünlü sanatçı Shakira geldi ve programda şarkı söyledi. Cem Uzan’a ise sadece döktürmek kalıyordu.

3. Yıldız forvet Mario Jardel’i Galatasaray’a transfer ettirdi.

MONACO, MONACO:  Galatasaray's Mario Jardel, who scored twice for his team, celebates after his team won 2-1 the SuperCup final against Real Madrid in Monaco 25 August 2000. //  le joueur de Galatasaray Mario Jardel, auteur des deux buts de son Tquipe, laisse Tclater sa joie, le 25 aovt 2000 au stade Louis II a Monaco, aprFs la victoire de Galatasaray contre le Real Madrid lors de la finale de la SuperCoupe qui oppose le club champion d'Europe au vainqueur de la Coupe de l'UEFA. Galatasaray bat Real Madrid 2 a 1. (Photo credit should read VANINA LUCCHESI/AFP/Getty Images)
O dönem kimsenin yapamaz dediği şeyleri yapmayı hobi haline getirmiş Cem Uzan, dünyaca ünlü golcü Mario Jardel’i Galatasaray’a getirdi. Jardel Galatasaray’ın Süper Kupa şampiyonluğunda önemli pay sahibiyken Cem Uzan parasıyla yine kapıları açmaya devam ediyordu.

4. Adanaspor’a dünya şampiyonu Alman teknik direktör Löw’ü getirtmesi de zenginliğinin önemli bir meyvesiydi…

BsdKfYEIQAAquAQ

5. Mazotun 1 lira olduğunu vaat eden efsane seçim konuşması.


“Mazot 1 YTL, Fındık 8 YTL olacak. Çünkü param var.”
2002'nin Temmuz ayında başlayan seçim çalışmaları, 3-4 ay gibi kısa bir süreçte herkesi şaşırtan bir sonuç ortaya çıkardı. Kimsenin beklemediği bir başarı geldi, Genç Parti 2.285.000 oy alarak % 7,25 puanı yakaladı. 
Ancak bu sonuç her ne kadar ciddi bir başarı olsa da, barajı geçmek için yeterli değildi. Sert bir muhalefet yapan Uzan, muhalefet topuna girmişti ve 3 Kasım 2002'nin ardından zor günlerle karşılaşacaktı.

6.Uzan'ın ipleri koparan konuşması: Allahsız Tayyip

Sonrasında savcılığın soruşturma açacağı 13 Haziran 2003 Bursa mitingindeki o konuşma şu şekildeydi,
Ey kalleş adam! Sana Çeaş ve Kepez'i yedirirsem bana da adam demesinler!
Hele hele bu yaptıklarınla millet düşmanı bir IMF düşmanı olduğunu bas bas bağıracağımızı engelleyeceğini düşünüyorsan, sakın ola ki ümitlenme boşuna.
Bak kalleş adam!
Sen ne biçim bir Müslümansın be adam... Müslüman haram yemez. Müslüman kul hakkına tecavüz etmez. Senin gözünü korku ve ihtiras bürümüş.
Kalleş adam, sen yoldan çıkmışsın. Sen iflah olmazsın. Sende Allah korkusu kalmamış. Sen allahsız kişisin. Allahsız herif!...

7. Unutulmaz vaatler

Unutulmaz vaatler



8. “Karayiplerin ortasındayız. Birileri Ceeem Ceeem diye bağırıyor…”


Eh biraz da kendisine harcasın… Adamın anısı bile zengin.

9. Türkiye’nin ilk özel televizyon kanalına kavuşmamız…

17796849_10154582354013517_8936217418519358615_n
Ahmet Özal ortaklığında 1990’da Türkiye ilk özel televizyon kanalı olan star tv'yi Cem Uzan sayesinde kavuşmuştu.

10.Uzan'ın telekomünikasyon ve diğer sektörlerdeki yatırımları



Uzan'ın telekomünikasyon ve diğer sektörlerdeki yatırımları
Uzan ailesinin bankacılık, inşaat ve enerji alanındaki yatırımları bulunuyordu. Ancak 90'larda bu ağırlık merkezi radyo ve TV'ye kaydı. 
Süper FM, Kral FM, Metro FM ve Joy FM ile radyo alanında, Star TV, TeleOn, Kanal 6 ve Yeşilçam TV ile TV alanında faaliyet gösteren Uzan, 1994 yılında Türkiye'nin ikinci GSM operatörü olan Telsim'i kurdu.
Telsim MMS, WAP, GPRS, MVS (Mobil Televizyon) ve Bas Konuş gibi hizmetleri Türkiye'de ilk, dünyada ise, ilklerden biri olarak hizmete sokmuştur.


11.Uzan'ın Türkiye'den ayrılışı


Uzan'ın Türkiye'den ayrılışı
2. Ergenekon iddianamesinde, Şener Eruygur'u askeri darbeye teşvik ettiği iddia edildi. Daha sonra ise, Eylül 2009'da gizli yollardan Türkiye'yi terk etti ve bir süre Interpol tarafından arandı. 12 Ekim 2009 tarihinde, Fransa’ya yaptığı siyasi sığınma başvurusu kabul edildi.

12.Mal varlığına el konulması, ve birçok ambargo yemesine rağmen hala zenginliği ile konuşulan Cem Uzan’ın ‘parası bitti’ iddialarına cevabı var;


Kaynak : 1,2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yayın Alt Reklam

KAPAT(CLOSE)