Her Gün Duş Almayı Kesmemiz İçin Gereken 5 Neden - UIORA

Son Yayınlar

Ana Sayfa Reklam

10 Mart 2017 Cuma

Her Gün Duş Almayı Kesmemiz İçin Gereken 5 Neden


Duş zamanı! Ama bekleyin, Her gün duş almanız gerektiğini düşünüyorsanız, tekrar düşünmek isteyebilirsiniz. Çocukluğunuz sırasında, anne ve babanız günlük banyo yapma uygulamalarını kafanıza sıkıştırmış olabilir, ancak gerçek şu ki, her gün duş veya banyo yaparak, muhtemelen iyiden daha fazla zarar veriyorsunuzdur. Elbette, çoğumuz için, duştan vazgeçmek, karşıt sezgiseldir, ancak bunu yaparken, vücudunuza büyük bir iyilik yapıyor olmayabilirsiniz.

İşte Her Gün Duş Almamanız Gereken 5 Neden;


1. Cildi Kurutuyorsunuz !

Vücudunuzdaki sabunlar ve sıcak su yani, kışın tüm bu uzun, rahatlatıcı sıcak duşlar ve banyolar, hali hazırda kuru, pul pul kış derisine katkıda bulunuyor. Bu da cildinizde daha fazla çatlak oluşturarak enfeksiyon riskinizi artırır. Kısa duşlar ve ılık sıcaklıklar için tercih edin ve duştan çıktıktan sonra, Kaybedilen güvenilir bir losyon veya krem ​​ile doldurun.


2. Düşündüğün kadar kirli değilsin !

Egzersiz veya iş çok terletir fakat günlük banyo veya duş yapmak zorunda değiliz.  Kaliforniya San Diego School Üniversitesi dermatoloji bölümü tıp doçenti, Casey Carlosgöre, cildin gerçekten kendisini temizlemede mükemmel bir iş çıkardığını söylüyor. Carlos, koltuk altlarını, kasık bölgesini, ayakları ve daha büyük bir koku alma potansiyeli olan yerleri  göğüs, sırt, bacaklar ve kolları atlamanızı öneriyor.

3. Saçlarınızı ve Derinizi Kurutuyorsunuz !

Tıpkı cilt gibi, saçlarınızı her gün yıkamak doğal yağlardan soyarak kuru ve kıvrımlı kalmasını sağlar. Trikologlar, saçlarınızı  haftada bir veya iki kez yıkamanız gerektiğini söylüyor. Ve çok sık duş yapmak saç derinizi de berbat edebilir. Sıcak su, tırnaklarınızın genişlemesine ve böylece yonga ve çatlamaya neden olur.

4. İyi Bakterileri Uzaklaştırır !

Her gün yapılan duşların ılık mikropları yıkadığı görülse de, çok sık duş almak vücudunuzdaki mikrobik bileşiklerden ödün verebilir ; bu mikrobikler vücudun içindeki ve üzerinde yaşayan mikropların bir araya getirilmesidir. Onlar olmadan bağışıklık sistemi, sindirim ve kalp çalışmazdı. Mikrobiyomun zarar görmesi sivilce kopmasına yol açabilir!

5. Su israf ediyorsun !

4 aileden 1’i ortalama günde yaklaşık 400 galon su kullanıyor! (1.514 lt) Her gün duş almamak bu oranı düşürmeye ve korumaya yardımcı olur. Suyun değerli bir kaynak olduğu için, bu dikkate alınması gereken önemli bir hedeftir. Hamamlar, duşlardan neredeyse üç kat daha fazla su kullanır, bu nedenle mümkün olduğunca duş almayı seçebilirsiniz. Güçsüz bir duş başlığı kullanmadığınızdan ve duş sürenizi on dakikanın altında tuttuğunuzdan emin olun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yayın Alt Reklam

KAPAT(CLOSE)