Dünyanın En Tehlikeli Ülkeleri - UIORA

Son Yayınlar

Ana Sayfa Reklam

15 Mart 2017 Çarşamba

Dünyanın En Tehlikeli Ülkeleri


Uluslararası Barış Endeksi (GPI) tarafından hazırlanan dünyanın en tehlikeli ülkeleri raporunda şaşırtıcı bilgiler yer alıyor. Her yıl yayınlanan bu listede ülkelerin ne kadar barış ve huzur içinde yaşadığına dair etkenler değerlendiriliyor. Toplam 22 farklı kriterin göz önünde bulundurulduğu raporun sonucunda ülkelere belli bir puan veriliyor. Bu puanlar belirlenirken ülkelerde yaşanan iç savaşlar, 100 bin insan üzerinden intihar oranı, silahlara kolay erişim, komşu ülkelerle olan ilişkiler, hapisteki kişi sayısı, terörist eylemler gibi birçok kıstas değerlendirmeye tabi tutuluyor.
İşte GPI’nin raporuna göre dünyanın en tehlikeli ülkeleri:

Suriye



Bir grup silahlı muhalif ve Beşar Esed arasında süren iç savaş Suriye’yi yaşanmaz bir hale getirdi. Türkiye de dahil olmak üzere birçok komşu ülkeye kaçan Suriyeli halk perişan olmuş durumda. Gıda kıtlığı da çekilen ülkede 200 binden fazla insan öldü, 1 ila 1.5 milyon arasında insan ise yaralandı. IŞİD gibi kafa kesen örgütler de halen daha ülkede kol geziyor.

Afganistan


Sürekli olarak ajanslardan gelen “Afganistan’da bombalı saldırı: XX ölü” haberlerine mutlaka denk gelmişsinizdir. Gerçekten de uluslararası müdahalenin ardından istikrarsızlaşan ülke şuan terör örgütleri için cennet gibi. BM raporuna göre 2001’deki ABD müdahalesinin ardından ülkede yaşanan çatışmalarda 12 bin insan can verdi.

Güney Sudan


Sudan Cumhuriyeti ve Güney Sudan olmak üzere iki farklı ülkeye bölünen Sudan, 2011’deki bu bölünmenin ardından bölgedeki kabileler arasında yaşanan çatışmalardan çok çekti. Yüzlerce, binlerce insanın öldüğü ülkede etnik terör hala daha devam ediyor. Ayrıca dünyanın en kötü sağlık koşullarının hüküm sürdüğü Güney Sudan’da sıtma ve AIDS hayli yaygın.

Irak


2003’te ABD tarafından işgal edilen Irak, ABD güçlerinin geri çekilmesinin ardından hala daha güvenli bir ülke değil. Ülkenin başkenti Bağdat’ta hemen her gün bombalı saldırı gerçekleştiriliyor. Musul, Tikrit, Felluce ve bazı şehirlerde de IŞİD hüküm sürüyor.

Somali


2014’te hükümetsiz kalan Somali’de El Kaide ile bağlantı Eş-Şebab isimli terör örgütü kan dökmeye devam ediyor. Dünyanın en tehlikeli ülkeleri arasında yer alan Somali’de Eş-Şebab’ın yanı sıra irili ufaklı birçok terör örgütü insanlara zulmediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yayın Alt Reklam

KAPAT(CLOSE)