Diş Ağrısına Karşı Mücadelenizde Size Yardımcı Olacak 13 Yöntem - UIORA

Son Yayınlar

Ana Sayfa Reklam

18 Mart 2017 Cumartesi

Diş Ağrısına Karşı Mücadelenizde Size Yardımcı Olacak 13 Yöntem

Ağrıların en kötülerinden biri olarak bilinen diş ağrısı, diş eti iltihabından çürüğe birçok farklı ağız ve diş hastalığının belirtisi olabilir. Diş ağrısı hissettiğinizde vakit kaybetmeden bir diş hekimine muayene olmanız gerekir. Bununla beraber bu listede bulabileceğiniz diş ağrısına iyi gelen yöntemleri deneyerek ağrınızı hafifletebilirsiniz.

1. Dişlerinizi fırçalamayı unutmayın

Kimi zaman diş ağrınızın nedeni dişteki çürüklerin ya da dişlerin arasında kalmış olan besinler olabilir. Bu nedenle öncelikle ağrınızı arttırmayacak şekilde, çok baskı uygulamadan dişlerinizi fırçalamayı deneyin. Temiz bir ağız ağrınızı hafifletebilir, fakat diş ipi gibi uygulamalarından kaçının. Diş ipi ağrınızın artmasına neden olabilir.

2. Gargara da ağız hijyeni açısından önemli

Diş, diş eti ve ağız içinin tamamının temizlenmesi için gargara yapmayı deneyin. Ağzın içerisinde ağrıya neden olan besin artıklarının uzaklaştırılması ve ağzın temizlenmesi ağrınızı azaltacaktır. Gargara olarak evde yapacağınız tuzlu su karışımını kullanabileceğiniz gibi eczanelerde satılan hazır gargaraları da tercih edebilirsiniz.

3. Sarımsak ile ağrılarınızı dindirmeyi deneyebilirsiniz

Sarımsak, antibiyotik özelliği ile vücuttaki birçok hastalığın dermanıdır. Diş ağrısı çektiğiniz durumlarda dişteki mikropları öldürmek için çiğ sarımsak kullanabilirsiniz. Sarımsağı soyup, kestikten sonra ağrı hissettiğiniz bölgeye sürün. Fazla baskı uygulamamaya dikkat edin. Aynı şekilde sarımsağı ezip macun gibi dişinizin üzerine sürmeyi de deneyebilirsiniz. Dişteki iltihabın geçmesinde ve ağrınızın azalmasında yararlı olacaktır.

4. Sirkeli sudan gargara yapabilirsiniz

Beterin de Beteri Diş Ağrısına Karşı Savaşta Müttefikiniz Olacak 13 Yöntem
Bir bardağın içerisine eşit miktarda su ve sirkeyi koyup karıştırın. Bu karışımı biraz ağızda bekleterek gargara yapın. Sirke ve su diş ağrısına iyi gelecektir.

5. Karanfil de diş ağrısına iyi gelir

Beterin de Beteri Diş Ağrısına Karşı Savaşta Müttefikiniz Olacak 13 Yöntem
Karanfili doğal bir anestezi yöntemi gibi düşünebilirsiniz. Diş ağrısının olduğu bölgenin yakınında çiğnenen karanfil ağrıya iyi gelir. Eğer karanfil çiğneyemeyecek kadar çok ağrınız varsa karanfil yağı batırdığınız bir kulak çubuğunu ağrının olduğu bölgeye uygulayabilirsiniz.

6. Karabibere bir şans tanıyın

Beterin de Beteri Diş Ağrısına Karşı Savaşta Müttefikiniz Olacak 13 Yöntem
Tohum halindeki karabiberi, ağrının bulunduğu bölgede bir süre bekletmek diş ağrısına iyi gelir. Suyun içine koyacağınız az miktarda karabiber de iyi bir gargara olabilir.

7. Soğan Yemek Diş Ağrınızı Azaltabilir

Çiğ soğan, tıpkı sarımsak gibi doğal bir ilaçtır. Az miktarda çiğ soğanı, eğer yapabiliyorsanız ağrının olduğu bölgede çiğneyin, bu uygulama diş ağrısını dindirir. Ağrınız çoksa soğanı ezip ağrının bulunduğu bölgeye sürebilirsiniz.

8. Zerdeçal macunu yaparak diş ağrınızı geçirebilirsiniz

Beterin de Beteri Diş Ağrısına Karşı Savaşta Müttefikiniz Olacak 13 Yöntem
Zerdeçalı biraz suyla karıştırıp macun kıvamına getirin. Zerdeçal macununu diş ağrısının olduğu bölgeye uygulayın. Zerdeçalın antiseptik özelliği diş ağrısına iyi gelir.

9. Nane sadece ferahlatmakla kalmıyor, diş ağrılarına da iyi geliyor

Beterin de Beteri Diş Ağrısına Karşı Savaşta Müttefikiniz Olacak 13 Yöntem
Taze nane yapraklarını ince ince kıyıp ya da mutfak robotundan geçirip suyla karıştırın. Bu karışımı bir süre dinlendirdikten sonra ağrıyan bölgeye uygulayın, ağrınızın azaldığını fark edeceksiniz.

10. Şişlikle beraber gelen ağrılarda soğuk kompres yapın

Beterin de Beteri Diş Ağrısına Karşı Savaşta Müttefikiniz Olacak 13 Yöntem
Dişteki ağrı iltihap kaynaklı ise genellikle dışarıdan görülebilir bir şişlik vardır. Bu şişliğin üzerine bir buzdolabı poşetine koyduğunuz buz ile kompres yapabilirsiniz. Bu işlemi kısa süreli uygulamanız gerektiğini hatırlatalım.

11. Gece ağrılarında yattığınız pozisyonu değiştirmeyi deneyin

Diş ağrınız özellikle geceleri başlıyor ya da artıyosa uyumayı tercih ettiğiniz pozisyonu biraz değiştirmeniz gerekebilir. Konfor açısından çok da hoşunuza gitmese de yastığınızı biraz dikleştirmek ya da fazladan bir yastık eklemek diş ağrısına iyi gelir. Sağa ya da sola yatmak diş ağrısını arttıracağı için mümkün olduğunca sırt üstü yatmaya özen gösterin.

12. Yediklerinize dikkat edin

Diş ağrısı çekerken yemek yemek bile bazen bir eziyete dönüşebiliyor. Bazı durumlarda direkt olarak yediğiniz besin bile ağrının kaynağı olabiliyor. Bu nedenle özelikle dişinizde çürük varsa şekerli besinlerden kaçınmalısınız. İltihap olması durumunda ise çok soğuk ya da çok sıcak besinler diş ağrınızı arttıracaktır. Zaten sert, kıtır kıtır herhangi bir besini ağzınıza dahi almayın çünkü yemeye çalışmak bile büyük bir acı verecektir. Daha çok ılık çorba ve bol sıvı tüketmek faydalı olacaktır.

13. Biz nasıl düşünemedik! Tabii ki ağrı kesici..

Diş ağrısı, ağrıya neden olan hastalık tedavi edilmeden düzelecek bir ağrı olmadığı için en kısa sürede bir diş hekimine görünün. Ağrınızı geçirecek en etkili yöntem doktorun uygulayacağı tedavi süreci olacaktır. Bu nedenle gidin, diş hekiminize tedavinizi olun, tedavi sürecinde ağrı yaşamaya devam ederseniz hekiminizin uygun gördüğü bir ağrı kesiciyi kullanın.

Kaynak: Onedio

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yayın Alt Reklam

KAPAT(CLOSE)